Translate

dilluns, 3 de setembre del 2012

CUPCAKES DE XOCOLATA


Tot i que la foto no està massa ben feta (prometo millorar) crec que serveix per fer-se una idea del resultat final. 

Ingredients pel muffin: 
 - 8 cullerades soperes de margarina
 - 100g de sucre blanc (a poder ser, fi)
 - 150g de farina
 - 2 ous grans
 - 2 cullerades soperes de cacau en pols
 - 25g de xocolata negre per desfer
 - sucre glaç per empolvorar

Ingredients pel sobre:
 - 6 cullerades soperes de mantega 
 - 175g de sucre glaç
 - 25 g de xocolata negre fosa

Dificultat: fàcil

Temps estimat de preparació: 30 minuts

Quantitat: 12 unitats

Passos:
1)      Col·loca 12 motlles de paper doble sobre la plata del forn, o be si tens motlles de silicona (és el més pràctic), unta’ls amb mantega i empolva amb farina, per tal d’evitar que per culpa de la mantega agafi més temperatura de la prevista.
2)      Preescalfa el forn a 180º
3)      Posa en un bol: la margarina, el sucre, la farina, els ous i el cacau. Bat la mescla amb la batedora (o passa a les mans directament si se’t fa difícil utilitzar aquest aparells) fins a obtenir una mescla homogènia.
4)      Incorpora la xocolata fosa (al bany maria o bé al microones. Si ho fas al microones tingues en compte que es fàcil que la xocolata es cremi, per tant fes torns de 20 segons i barreja la xocolata entre cada tongada). Bat de nou la mescla i col·loca-la  en els motlles, omplint-los fins les ¾ parts.
5)      Cou els muffins durant 15 minuts, o fins que la massa estigui esponjosa (comprova sempre que la massa està completament feta, punxant amb un escuradents la magdalena. Si d’escuradents surt net, la massa està cuita).
Deixa’ls refredar sobre la reixa metàl·lica.
6)      Per preparar la massa que posarem sobre la magdalena, posa la mantega en un bol i bat-la fins a obtenir una consistència esponjosa.
Incorpora el sucre glaç de mica en mica mentre vas barrejant la mescla.
Finalment incorpora la xocolata fosa i bat de nou.
7)      Una vegada que els muffins estiguin freds, retalla amb molta cura la capa superior (una capa molt fina si pot ser, ja que el que retallem tan sols ens servirà per decorar). Parteix els cercles de muffin que hagis retallat en dues parts.
8)      Posa la barreja que has fet en una mànega pastissera (si no en tens, en pots improvisar una amb una bossa de plàstic petita, foradant molt lleugerament una de les puntes).
Unta amb la mànega la pasta sobre el muffin en cercles.
I finalment col·loca les parts retallades de la magdalena sobre la massa esponjosa del cupcake per tal de que semblin dues ales de papallona.

Bona sort!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada