Translate

dimarts, 4 de setembre del 2012

FIDEUÀ A LA CASSOLA




Bé, avui la meva intenció era fer una fideuà. Però tot i els meus esforços i ganes de preparar aquest plat, m’ha set impossible trobar una recepta de la fideuà tradicional (la original vaja, amb fideus fins i secs i de color marró).
Així que finalment he optat per una versió catalanitzada, adaptant la típica recepta de fideus a la cassola  però en la seva versió seca.
Han quedat boníssims, així que us animo a provar-ho. 

Ingredients
 - Preparat per a paella (inclou games, escamarlans, pesols, musclos, etc.)
 - Brou de peix
 - 400g de Fideus prims
 - 1 tomàquet gran
 - pebrot (opcional)

 - una dent d'all
 - oli
 - sal
 - safrà (opcional)

Dificultat: fàcil

Temps estimat de preparació:  45 minuts

Quantitat: racció abundant per a 4 persones

Passos :




  1. Primer de tot posarem en una paella amb oli el preparat per a paella, i el courem a foc mitjà. Tindrem en compte que ho tenim que remoure i que estarà al foc durant uns 5 minuts més o menys.
  2. Mentre es cou el preparat, escalfarem 3 cullerades d’oli en una altre paella  i hi dorarem el gra d’all (si t’agrada el sofregit amb all també pots picar-lo de manera que al final no el podràs separar del preparat i el plat en general t’agafarà més gust).
  3. Picarem el tomàquet ben petit i el posarem a la paella per fer el sofregit. El farem a foc mig durant uns 5 minuts, també.
    Si t’agrada també pots posar-hi pebrot vermell.
  4. Quan tinguem el sofregit fet, afegirem a la paella els fideus i ho remourem per tal de que agafi el gust del sofregit.
  5. Arribat a aquest punt engegarem el forn a 200º en mode gratinat.
  6. Quan veiem que agafen un color taronjós (1 minut), hi afegirem un litre de brou de peix i el deixarem fer a foc mig fins que els fideus absorbeixin tota l’aigua.
  7. Quan tinguem els fideus secs hi afegirem el preparat de marisc que teníem reservat en l’altre paella i ho remourem durant 1 minut mes.
  8. Finalment posarem el preparat de fideus al forn per tal de que es dorin. S’ha de deixar pocs minuts (3 minuts més menys) per tal de que es dorin sense quedar massa durs.

Et voila!! Bona sort!







1 comentari:

  1. Pff,, t'esta quedan tan be, de fet sembla el blog d'una professional ja jeje, ua mencante es perfecte, continua axí i pff fa tot tan bona care..mmmmm avere si menfas de tot aix ee jiji

    ResponElimina